Gårdsbutiken

Här finner ni, förutom lammskinn och fårfällar, allehanda förädlade produkter från gårdens egna gotlandsfår som har naturligt grålockig glansig päls. I gårdens sortiment finns bland annat varma fårskinnstofflor, mjuka kuddar och gosiga nallar.

 

I gårdsbutiken finns även frysta lammdetaljer att köpa året runt.

Dessutom medverkar vi ofta i REKO-ringen med utlämning av lokal mat i Hudiksvall varannan vecka.

 

Det går även bra att maila en beställning eller förfrågan ››

 

Lammkött

Vill du veta var maten kommer ifrån och hur den är producerad? Då ska du handla direkt av bonden. Köper du kött utav oss kan du lita på att djuren haft ett gott liv från första till sista andetaget. Välmående djur ger ett förstklassigt kött. Allt kött är KRAV-godkänt. Våra lamm föds liksom de flesta djurungar på våren, närmare bestämt i mars-april. 1a maj släpps de ut på bete och fram till att de slaktas på hösten med början i månadsskiftet augusti-september så har de inte princip inte ätit något annat än di från tackan, gräs och hö. Kan det bli mer ekologiskt eller naturligt? Slakten sker på närbelägna Delsbo slakteri och djuren transporteras dit i egen vagn som de är vana vid att åka i. Det blir flera slakttillfällen under hösten.

 

Man kan beställa ett helt eller ett halvt lamm. De väger mellan 15-22 kg. Vi hämtar lammet styckat i försluten kartong med kylbil. Kunden hämtar sin förbeställda köttlåda på gården överenskommen dag och tid.

 

Halalslaktat lammkött finns också att beställa. OBS! Lammet är enligt svensk djurskyddslag bedövad med bultpistol innan avblodning.

 

Livdjursförsäljning

Gårdens renrasiga gotlandsfår är uppfödda enligt KRAVs regler. Besättningen på ca 110 vuxna djur har M3-status och har aldrig haft problem med fotröta. Alla fakta om fåren registreras i avelsprogrammet Elitlamm. Varje år införskaffas på livdjursauktion en ny avelsbagge för att bedriva aveln framåt.

 

 

TOP

Copyright © Berglocks Fårgård. Alla rättigheter reserverade. Producerad av IN VISION

Berglocks Fårgård • Berglocksvägen 12 • 824 69 FORSA • 0650-230 06info@berglock.se

Berglocks Fårgård  Berglocksvägen 12

824 69 FORSA

0650-230 06  info@berglock.se